Guide til @SpringBootConfiguration i Spring Boot

1. Oversikt

I denne opplæringen vil vi kort diskutere @SpringBootConfiguration kommentar. Vi vil også se på bruken i en Spring Boot-applikasjon.

2. Spring Boot Application Configuration

@SpringBootConfiguration er en merknad på klassenivå det er en del av Spring Boot-rammeverket. Den indikerer at en klasse gir applikasjonskonfigurasjon.

Spring Boot favoriserer Java-basert konfigurasjon. Som et resultat ble den @SpringBootConfiguration kommentar er den primære kilden for konfigurasjon i applikasjoner. Generelt sett er klassen som definerer hoved() metoden er en god kandidat for denne kommentaren.

2.1. @SpringBootConfiguration

De fleste vårstøvler bruker @SpringBootConfiguration via @SpringBootApplication, en kommentar som arver fra den. Hvis et program bruker @SpringBootApplication, den bruker allerede @SpringBootConfiguration.

La oss se på @ SpringBootConfiguration bruk i et program.

Først oppretter vi en applikasjonsklasse som inneholder vår konfigurasjon:

@SpringBootConfiguration public class Application {public static void main (String [] args) {SpringApplication.run (Application.class, args); } @Bean public PersonService personService () {returner ny PersonServiceImpl (); }}

De @SpringBootConfiguration kommentar kommenterer applikasjon klasse. Dette indikerer for Spring container at klassen har @Bønne definisjonsmetoder. Med andre ord inneholder den metoder som instantierer og konfigurerer våre avhengigheter.

For eksempel applikasjon klasse inneholder bønnedefinisjonsmetoden for PersonService bønne.

Videre behandler containeren konfigurasjonsklassen. Dette genererer igjen bønner for applikasjonen. Som et resultat kan vi nå bruke avhengighetsinjeksjonskommentarer som @Autowired eller @Injiser.

2.2. @SpringBootConfiguration vs. @Konfigurasjon

@SpringBootConfiguration er et alternativ til @Konfigurasjon kommentar. Hovedforskjellen er at @SpringBootConfiguration lar konfigurasjonen automatisk lokaliseres. Dette kan være spesielt nyttig for enhetstester eller integrasjonstester.

Anbefalingen er å bare ha en @SpringBootConfiguration eller @SpringBootApplication for søknaden din. De fleste applikasjoner vil bare bruke @SpringBootApplication.

3. Konklusjon

I denne artikkelen fikk vi en rask titt på @SpringBootConfiguration kommentar. Videre så vi på @SpringBootConfigurationBruk i en Spring Boot-applikasjon. Vi gjennomgikk også Spring's @Bønne kommentar.

Den fulle kildekoden til eksemplene våre her er som alltid over på GitHub.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found